Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumpligánica sonkával

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, megmosott burgonyát feltesszük főni annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt, a levét leszűrjük, de pár kanálnyi maradjon alatta, s azzal együtt áttörjük. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű pépet kapjunk.

A megtisztított, finomra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, és ebbe mártott kanállal a burgonyapépből galuskákat szaggatunk egy kizsírozott tepsibe (vigyázzunk, hogy ne érjenek össze). Forró sütőbe toljuk és a tetejét megpirítjuk.

Meleg, sós tejföllel leöntve és sonkaszeletekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek