Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumpliganca

MME MME
2
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A meghámozott, kockára vágott krumplit annyi vízben kell feltenni főzni, ami kb. 2 ujjnyira ellepi.

A puhára főtt krumplit még a tűzön, a fazékban, a saját vízében össze kell törni, majd folytonos keverés és dagasztás közben a lisztet fokozatosan hozzá kell adni. Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg "sima" állaga nem lesz a masszának.

Előtte kevés szalonnát (kockára vágva) kisütünk, és annak a zsírjába szaggatjuk ki a gancát úgy, hogy a fakanálról késsel kicsi adagokat forgatunk meg a zsírban, majd kizsírozott tűzálló tálba rétegezzük, amit a sütőben pirosra sütünk.

Végül túróval, tejföllel, illetve a szalonnakockákkal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss