Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumpliganca

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg krumpli
  • 1,5 l víz
  • szalonna
  • 70 dkg rétesliszt
  • túró
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A meghámozott, kockára vágott krumplit annyi vízben kell feltenni főzni, ami kb. 2 ujjnyira ellepi.

    A puhára főtt krumplit még a tűzön, a fazékban, a saját vízében össze kell törni, majd folytonos keverés és dagasztás közben a lisztet fokozatosan hozzá kell adni. Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg "sima" állaga nem lesz a masszának.

    Előtte kevés szalonnát (kockára vágva) kisütünk, és annak a zsírjába szaggatjuk ki a gancát úgy, hogy a fakanálról késsel kicsi adagokat forgatunk meg a zsírban, majd kizsírozott tűzálló tálba rétegezzük, amit a sütőben pirosra sütünk.

    Végül túró val, tej föllel, illetve a szalonnakockákkal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Pécsi Dorka
Valóban ez a dödölle, a palócok (Nógrád megye) hívják gancának. Pirított hagymával, vagy párolt savanyú káposztával is nagyon finom!
pistuc
Anyám - talán tévesen - ezt hívta dödöllének (mindig velem kevertette a masszát, nem csodálom) :)

Hasonló Receptek

Magazin