Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplifőzelék tejfölös habarással

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplifőzelék elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ételízesítővel ízesítjük, és teszünk bele babérlevelet is. Addig főzzük, míg a krumpli teljesen puhára fő.
  2. A tejfölös habarás elkészítéséhez a lisztet simára keverjük a tejföllel, hozzáadunk egy kevés főzőlevet, és szintén simára keverjük.
  3. A tejfölös-lisztes keveréket ráöntjük a krumplira, majd állandó keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik a főzelék. Közben ízlés szerint kicsit összenyomkodhatjuk a krumplit.
  4. Tálaláskor a főzelék mellé pörköltet, sült húst, fasírozottat kínálhatunk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss