Elkészítés: A krumplit meghámozom, apró kockára vágom, és annyi sós vízben teszem fel főni, hogy kétujjnyira ellepje. A hagymát apróra vágom, és a babérlevelekkel együtt a krumplihoz adom. Mikor a krumpli félig megfőtt, beleteszem a feldarabolt kolbászt, és együtt főzőm tovább. Mikor megpuhult a krumpli, öntök hozzá 1 dl hideg vízet, hogy ne forrjon, és a tojásokat beleütöm egyenként, óvatosan. A tűz takarékon legyen, mert ha nem, akkor a tojások szétfőnek, a tojásnak egészbe kell maradni! 3 evőkanál lisztből és a zsírból világos rántást készítek, ráteszem a pirospaprikát, felengedem vízzel, és berántom vele a főzeléket. A tejfölből és a 2 evőkanál lisztből habarást készítek, és ezt is beleöntöm, jól összeforralom, ízlés szerint kevés ecetet teszek bele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre