Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplifőzelék fasírttal

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplifőzelék elkészítéséhez a krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal ízesítjük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet és fokhagymát, majd fedő alatt puhára főzzük.
  2. Ha a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást. Az olajon halványsárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Egy kevés hideg vízzel simára keverjük, és hozzáadjuk a főzelékhez. Végül elkeverjük benne a tejfölt is, és összeforraljuk.
  3. A fasírthoz a darált húst összegyúrjuk a tejben eláztatott zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti pirospaprikával, sóval és borssal. A húskeverékből gombócokat formázunk és forró zsiradékban kisütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss