Krumplifőzelék egyszerűen

default user icon
6 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg fehér (főző)krumpli
  • olaj
  • liszt
  • csipet só
  • 2-3 babérlevél
  • pici ecet
  • 1/2-1 pohár tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit vékonyan meghámozom, kis kockákra vágom. Beleteszem egy edénybe, és felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje, illetve ezután még egy ujjnyit öntök rá. Fűszerezem sóval, babérlevéllel, pici ecettel, és felteszem főni. Ha a krumpli megfőtt, picit át szoktam törni, majd berántom, és ezután tejföllel még besűrítem. Egyet rottyan még, és máris kész. Olcsó, laktató, és pl. sült kolbász mellé nagyon finom alap. :)

Megjegyzés

Anyukám receptje, és variálható. Pl. van, aki pirosan szereti, és paprikát is tesz a rántásba.

A receptet Maxigyöngy köldte.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 3 évvel ezelőtt
Tényleg jó áttörve... és persze finom is! Sült oldalassal isteni ebéd lesz...
Évi 4 évvel ezelőtt
Én ugyanígy csinálom! Ez az igazi krumplifőzelék :) Ecetet én kihagyom, a tejfölből teszek bele többet, az besavanyítja. Ja, és én habarás után töröm kicsit össze a krumplikat! Ez lett a mai ebéd...
Horesnyi Alexandra 6 évvel ezelőtt
Tuti j
Reka 7 évvel ezelőtt
Nagyon koszonom!! :)
Benkő Károlyné 7 évvel ezelőtt
Ecetet csak a főzés végén kell bele tennimert különben nem fő meg puhára a krumpli.
Horváth Teréz 7 évvel ezelőtt
Én is így szoktam elkészíteni csak ecet nélkül. Apukám szerette ecettel, lepürésítve...

Hasonló Receptek

Magazin