Részletes receptkereső »
  •  

Krumplidiéta

Cikk mentése

Cikk mentése

Cikk megosztása
Cikk elküldése

Cikk küldése

Cikk nyomtatása

Cikk nyomtatása

Cikk mentése

Krumplidiéta

Cikk mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!

Cikk elküldése

Krumplidiéta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
A krumpli hizlal - hallhattuk sokszor. Ez tévhit, ugyanis nem mindig hizlal. Attól függ, milyen formában készítjük el, mivel együtt esszük. Sőt, még fogyni is lehet vele!

A krumplinak igen magas a keményítőtartalma, laktat, kiegyensúlyozza az anyagcserét. Ha nem olajban sütjük, hanem más zöldségekkel fogyasztjuk, a burgonya lehet kimondottan diétás is!

5 napos krumplidiétánkban számoljuk a kalóriát is!

Az egyik legváltozatosabban elkészíthatő alapanyag a krumpli Az egyik legváltozatosabban elkészíthatő alapanyag a krumpli

Reggeli

1 dl grépfrútlé, 1 szelet teljes őrlésű sötét rozskenyér vagy 1 rozszsemle 1/2 teáskanál vajjal. Kevés tehéntúrót vagy sovány sajtot és paradicsomot, zöldpaprikát, uborkát tehetünk rá. (210 kcal)


Tízórai és uzsonna 

1 pohár natúr joghurt lenmaggal. (95 kcal)


1. nap

Ebéd

Burgonyaragu

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk. 1 kis fej hagymát kevés olajon megpárolunk, hozzáadunk 1 szál karikára vágott sárgarépát. Sóval, őrölt korianderrel fűszerezzük és megpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, összemelegítjük, 1 kanál tejszínnel gazdagítjuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, fejes salátát kínálunk hozzá. (350 kcal)

Vacsora

Svájci burgonya csőben sütve

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, hosszában, héjastul kettévágjuk. Tálba helyezzük és megkenjük 2 gerezd zúzott fokhagymával. Beborítjuk 4 dkg felszeletelt, olvadós sajttal. Sütőben 10 percig sütjük, frissen őrölt borssal megszórjuk. Fejes salátát kínálunk hozzá ecetes-olajos-mustáros öntettel. (330 kcal)

Egész évben olcsó áron kapható a krumpli Egész évben olcsó áron kapható a krumpli



2. nap

Ebéd

Karaj kertészné módra

20 dkg burgonyát héjában megfőzünk. Meghámozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük. 5 dkg mirelit zöldborsót sós gőzben megpárolunk, 1/2 teáskanál vajjal és petrezselyemmel összekeverjük. 10 dkg lezsírozott sertéskarajt teflonserpenyőben megsütünk, sóval, borssal fűszerezzük. Citromgerezddel díszítjük. (340 kcal)

Vacsora

Szalonnás burgonyasaláta

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, kihűlve felnegyedeljük. 4 dkg angolszalonnát teflonserpenyőben ropogósra sütünk, zsírját kiöntjük. 10 dkg jégsalátát tálra rendezünk, ráhelyezzük a burgonyát és 1 fej karikára vágott lilahagymát. Megszórjuk a szalonnapörccel. Ecetes-olajos öntettel meglocsoljuk, 5-6 pirított zsemlekockával meghintjük. (340 kcal)


3. nap

Ebéd

Mediterrán tojáslepény

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, kihűlve felkarikázzuk. 1 csíkokra vágott zöldpaprikát 2 paradicsommal és 1 gerezd fokhagymával 2 teáskanál olajon megpárolunk. Sóval, pirospaprikával ízesítjük. Másik serpenyőben, 1 teáskanál olajon megpirítjuk a burgonyát. Ráhalmozzuk a zöldségeket és leöntjük 1 felvert, fűszerezett tojással. Ha megsült, frissen vágott metélőhagymával meghintjük. (340 kcal)

Vacsora

Tavaszi krémtúró
10 dkg tehéntúrót átpasszírozunk és kikeverjük 3 dkg friss sajttal meg 2 kanál joghurttal. Apróra vágott vegyes zöldfűszerekkel ízesítjük. 20 dkg héjában főtt burgonyához kínáljuk. Salátát fogyasztunk hozzá. (330 kcal)


4. nap

Ebéd

Gyors haltál

20 dkg burgonyát héjában 10 percig főzünk. Meghámozzuk és félbevágjuk. Rátesszük a kukta párolórácsára. Ráfektetjük a friss zöldfűszerekkel beborított halszeletet (15 dkg) és 10 percig lezárva, együtt gőzöljük. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Fejes salátát kínálunk hozzá ecetes-olajos-mustáros öntettel. (330 kcal)

Vacsora

Köményes burgonya

20 dkg burgonyát kuktában, gőzön megpárolunk. Héjastul hosszában kettévágjuk. A vágott felével felfelé tűzálló tálba helyezzük. Ráfektetünk 6 dkg felszeletelt, olvadós sajtot. Köménymaggal megszórjuk, és forró sütőben 10 percig sütjük. Hagymás paradicsomsalátát kínálunk hozzá. (340 kcal)

Fóliában vagy héjában sütve, salátával tálalva könnyű és ízletes vacsora Fóliában vagy héjában sütve, salátával tálalva könnyű és ízletes vacsora



5. nap

Ebéd

Burgonya házmester módra

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, meghámozzuk. 2 cikkekre vágott paradicsomot kevés olajon megpárolunk. Hozzáadjuk a burgonyát, összepirítjuk, sóval, zöldfűszerekkel megszórjuk. 2 szelet (8 dkg) pulykasonkát teflonserpenyőben megpirítunk, és a paradicsomos burgonyával körítjük. Salátával kínáljuk. (340 kcal)

Vacsora

Dán haltál

15 dkg füstölt halat nagyon apróra vágunk. Összekeverjük 1/2 fej kockára vágott hagymával és néhány szál összevágott kaporral. Olajos-almaecetes-mustáros öntettel összekeverjük, borssal meghintjük. 20 dkg főtt burgonyával és tejfölös tormakrémmel körítjük. (350 kcal)

Hozzászólás a cikkhez

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!

Belépés



Hasznos csomag