Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krumplibundás hússzelet

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 szelet karaj (vagy csirkemell, pulykamell)
  • 25 dkg krumpli
  • 3 tojás
  • kukoricaliszt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A krumpli t megpucoljuk, apróbb kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, krumpli nyomón átnyomjuk és teljesen kihűtjük.

    A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk.

    A teljesen kihűlt krumpli ba egyesével belekeverjük az egész tojásokat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, alaposan elkeverjük, hogy sima massza legyen.

    A hússzeleteket először kukoricalisztbe forgatjuk, majd pedig a krumpli s masszábamártjuk, és forró olajba helyezzük. Először lefedve alacsony hőfokon, majd a fedőt levéve és átfordítva a húst, mindkét oldalán szép aranybarnára sütjük.

    Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá. Külön köret nem kell mellé, mert a krumpli s bundával nagyon laktató.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin