Elkészítés: A burgonyákat héjában megfőzzük. A paprikát, a bacont, a sonkát és a póréhagymát apró kockákra vágjuk.
A burgonyákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk. A kaparékot villával összenyomkodjuk, és elkeverjük 1 dl tejföllel, a reszelt sajt felével, az apróra vágott baconnal, sonkával, paprikával és póréhagymával. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel, majd a burgonyákba töltjük. Tetejüket megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
A vitorlát póréhagyma zöldjéből készítjük, fogvájóval rögzítve a töltött krumplikra. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre