Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes serpenyős krumpli virslikarikákkal

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 0,5 kg burgonya
  • 4 pár virsli
  • 1 szál kolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl (nagy)
  • 1 dl tej
  • vaj vagy olaj
  • A szószhoz:
  • sajt
  • só vagy ételízesítő
  • fehér bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • tárkony

Elkészítés

  1. A krumplit felrakjuk sós vízbe főni. Eközben megpucoljuk a hagymát és vajon üvegesre pároljuk. Ha kész, félrerakjuk.
  2. A tejfölt és a tejet csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az ételízesítőt, egy csipet sót, fehér borsot, kevés a kakukkfüvet, majd a tárkonyt és az oregánót, és belereszeljük a sajtot.
  3. A kolbászt és a virslit felkarikázzuk, és a hagymához adjuk, majd kicsit összepirítjuk. A főtt krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, majd a hagymás, kolbászos, virslis egyveleghez rakjuk, és egy kicsit megpirítjuk a krumplit is.
  4. Az egészet felöntjük az előre elkészített szósszal, átkeverem és már kész is! Szükség esetén sót vagy ételízesítőt lehet még hozzáadni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss