Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük mustárral. Minden szeletre egy szalonnát teszünk és egy krumpli köré felgöngyöljük. Ezzel elkészültek a göngyölegek.
Pörköltalapot készítünk: a hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és ha feloldódott, ráültetjük a göngyölegeket.
Kicsit pirítjuk, de nem nagyon, lehet kevergetni, majd hamarosan felöntjük kb. 2 dl vízzel.
Fedő alatt puhulásig főzzük. A vizet lehet időközben pótolni, hogy ne égjen oda, és sok szaftja legyen.
Ha a hús megpuhult (a krumpli már biztos puha), kivesszük a göngyölegeket, és a szaftot behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel.
Visszarakjuk a húsokat, és pár perc alatt összefőzzük.
Kifőtt tésztával ajánlom, de rizzsel is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre