Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumpli köré göngyölt hús paprikás szaftban

MME MME
1 3.5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük mustárral. Minden szeletre egy szalonnát teszünk és egy krumpli köré felgöngyöljük. Ezzel elkészültek a göngyölegek.

Pörköltalapot készítünk: a hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és ha feloldódott, ráültetjük a göngyölegeket.

Kicsit pirítjuk, de nem nagyon, lehet kevergetni, majd hamarosan felöntjük kb. 2 dl vízzel.

Fedő alatt puhulásig főzzük. A vizet lehet időközben pótolni, hogy ne égjen oda, és sok szaftja legyen.

Ha a hús megpuhult (a krumpli már biztos puha), kivesszük a göngyölegeket, és a szaftot behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel.

Visszarakjuk a húsokat, és pár perc alatt összefőzzük.

Kifőtt tésztával ajánlom, de rizzsel is finom.

Megjegyzés

Még ha először kicsit bizarrnak is tűnik, érdemes kipróbálni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss