Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krokett II.

default user icon
6 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg krumpli
  • 1 evőkanál zsír
  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott evőkanál só
  • Valamint:
  • zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A megpucolt, feldarabolt krumplit puhára főzöm. Ha megfőtt, a levét leöntöm, és krumplit krumplinyomóval összetöröm, majd hagyom hűlni kb. 10 percig. Utána hozzákeverem a többi alkotórészt, és összegyúrom. Alma nagyságú gombócot veszek belőle, és mint a nudlit, sodrom. 5 cm-es kroketteket vágok belőle. Ezeket tojásba és prézlibe forgatom, bő olajban kisütöm. Nagyon finom!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Suti88Niki
Hali! Fél kg krumpliból kb hány db. krokett jön ki? Sok főre kéne elkészítenem, szóval fontos lenne, hogy tudjam. Köszi!
Lilith
talán nem méteres műkörmökkel kéne bohóckodni, akkor nem szakad ki :) amúgy nekem nagyon bejött, köszönöm!
hencsiri
NEKEM SEMMI GONDOM SEM VOLT VELE. SZERENCSÉMRE.:-) NAGYON FINOM LETT:-) MA IS CSINÁLOK MÉG .KEVÉS PÁRIZSI CSÍKOKKAL ÉS PIZZAPORT RAKOK MÉG BELE.HÁT KÍVÁNCSI VAGYOK MILYEN LESZ!?
krezil
A legjobb és legegyszerűbb krokett recept eddig ami próbáltam. Nagyon finom lett. Nálunk a lányom (3 éves) panírozza, és még soha nem durrant szét. Köszönöm:D
barbicsek
ÉdiNóci! Krokett készítésénél nagyon fontos, hogy a krumplit krumplinyomón törjük át, mert így lesz lesz tökéletesen pépes. Ha kis göbök maradnak, már akkor szétdurranhat... Ezenkívül nagyon figyelni kell a panírozásnál is, nehogy a körmünk kiszakítson egy kicsit a bundából. A krokett nagyon kényes dolog. Szerintem. Egyébként én nem a fenti recept szerint készítem, de biztosan ez is nagyon jó.
édiNóci
Én is többször próbálkoztam krokett készítéssel, de nekem mindig szétomlik, pedig igyekszem betartani a hozzávalók mennyiségét is. Valamit nagyon nem jól csinálhatok ezek szerint.:))

Hasonló Receptek