A krétai muszakához megmosott padlizsánt és cukkinit hosszában felszeleteljük. Besózzuk, állni hagyjuk, majd a keletkezett nedvességet letöröljük. Kevés forró olajon aranysárgára sütjük. A meghámozott burgonyát nem túl vékony karikákra vágjuk és a visszamaradt olajon ugyancsak aranysárgára sütjük.
Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és ameghámozott, feldarabolt paradicsomot. Sóval, borssal, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Gyakran kevergetve 10-15 percig pirítjuk.
Közben a vajból, a lisztből és a tejből besamelmártást főzünk. Sóval, reszelt szerecsendióval, és a maradék őrölt fahéjjal ízesítjük. Belekeverjük a tojássárgáját is.
Kiolajozott tepsibe leterítjük a burgonyát, a cukkinit és a padlizsánt. Minden réteget meghintünk reszelt sajttal. Ráhalmozzuk a húst, majd leöntjük a besamelmártással. Reszelt sajttalmegszórjuk, és forró sütőbe toljuk. 35-40 percig sütjük, kockára vágva kínáljuk.