Elkészítés: A puha zsiradékot összedolgozzuk a cukorral, a vaníliás cukorral, 1 egész tojással, a rummal, a tojássárgájákkal, sóval és a citromhéjjal. Ezután a lisztet is hozzáadjuk, és simára gyúrjuk. Hűtőbe tesszük a tésztát 1 órára (fóliába csomagolva).
Ezután kis golyókat formálunk belőle, amiket tojásfehérjébe, majd a tört dióba/mandulába mártunk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a golyókat (az aljuk lapos legyen, tetejük gömbölyű), és 20 percig sütjük 180 °C-on.
Ha kihűltek, 2 bogyót a lapos felüknél összeragasztunk csokikrémmel, melyet olvasztott csokiból és vajból készítettünk el.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre