Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Krémtúrós kuglóf

Hozzávalók

  • 18 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1,6 dl tej
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 4 ek kakaópor
  • 0,2 dl csokoládélikőr
  • 15 dkg nádcukor
  • 5 dkg méz
  • 25 dkg epres krémtúró
  • 2 db tojás
  • 2 dkg vaj a formához
  • Az epertöltelékhez:
  • 2 db zselatinlap
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek cukor
  • 5 szem eper
  • 1 ek méz
  • 12,5 dkg epres krémtúró
  • 4 ek eperlekvár
  • A díszítéshez:
  • 1,8 dl tejszín
  • 0,2 dl csokoládélikőr
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 tk vaj
  • friss eper

Elkészítés

    1.

    A kuglófhoz egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral és 1 csipet sóval. Felforraljuk a tejet a vaníliával, majd folytonos kevergetés mellett öntjük az átszitált kakaóporra. Hozzáadjuk a csokilikőrt, majd hagyjuk kissé kihűlni. Összekeverjük a nádcukrot, a mézet és a krémtúrót. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat is. Végül összeforgatjuk a lisztes keverékkel és a kakaós tejjel. A masszát kivajazott kuglófformába töltjük, és 180 fokon 50 percig sütjük.

    2.

    A töltelékhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd vízgőz fölött, folytonos kevergetés mellett addig melegítjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, a pépesített epret és a mézet. Végül az epres krémtúrót belekeverjük. Folpackkal lefedjük, és a hűtőbe tesszük.

    3.

    A kihűlt kuglóf közepét kifúrjuk, de nem egészen az aljáig. Eperlekvárral kikenjük, és megtöltjük a krémmel. Rácsra tesszük. A bevonathoz felforraljuk a tejszínt a csokilikőrrel, majd a felaprított étcsokoládéra öntjük. Finoman addig keverjük, míg teljesen homogén nem lesz az öntet. A vajat hozzáforgatjuk, majd bevonjuk vele a kuglófot. Eperszeletekkel díszítjük.

    A LEGFINOMABB DESSZERTEK EPERREL >>> 

    isteni kuglóf receptek >>>

    még több finom desszert >>>

A gyümölcsös töltelék igazán feldobja a kuglófot. A máztól pedig még elegánsabb lesz: a tejszínes-csokoládés a legfinomabb, de jól illik hozzá a citromos vagy a narancsos cukormáz is.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes