Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémtúrós-barackos pite citrommázzal

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (nálam 1/3 fehér tönkölyliszt, 1/3 rétesliszt, 1/3 simaliszt volt)
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 6 dkg porcukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg krémtúró
  • 2 tojás sárgája
  • mazsola - ízlés szerint
  • 30 dkg őszibarack
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2+2 db babapiskóta
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg cukor - ízlés szerint (nálam xilit és nádcukor volt)
  • A citrommázhoz:
  • 1/2 citrom leve
  • 2-3 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor (átszitálva)

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a sütőporral elkevert lisztben a margarint szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük.

A krémtúrót keverőtálban kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a pudingporral, 2 reszelt babapiskótával, a citromhéjjal és a mazsolával.
A barackok héját lehúzzuk, kimagozzuk, kis kockákra daraboljuk. A 4 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük két részletben finoman a kemény habot, végül beleforgatjuk a barackot.

A tésztát felezzük, egyik felét lisztezett felületen előre kikent közepes tepsibe nyújtjuk. Ráreszelünk 2 db babapiskótát, elsimítjuk rajta a tölteléket. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és sodrófára tekerve a töltelékre görgetjük. Tetejét villával sűrűn megszurkáljuk, előmelegített 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.

A tésztát hűtjük, közben a mázhoz valókat kikeverjük (sűrű tejföl állagúnak kell lennie), és még a langyos sütemény tetejére kenjük.

Mire a tészta teljesen kihűl, a máz is megszárad, szeleteljük és tálaljuk.

Megjegyzés

A tésztába és a töltelékbe szándékosan kevesebb cukrot használtam, mint a sima túrós piténél a máz miatt.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss