Elkészítés: 45 dkg liszthez hozzáadunk 5 dkg margarint, a sóval, az ecettel, a tejföllel és egy kevés hideg vízzel rétestésztát gyúrunk belőle. A maradék margarint 5 dkg liszttel összegyúrjuk.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és a lisztes margarint rákenjük. 20 percenként hajtogatjuk, a köztes időben hűtőben pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük.
Ezután kinyújtjuk, derelyevágóval 1,5 centiméteres csíkokat vágunk az 1 cm
vastagra kinyújtott tésztából, és rátekerjük kb. 1,5 cm átmérőjű, 15 cm hosszú csövekre. Tepsire rakjuk, és 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Még melegen kihúzzuk belőle a pálcikákat, és ha kihűlt, megtöltjük
a habosra kevert sajtos töltelékkel, végül a rolók mindkét végét reszelt sajtba mártjuk.
Körülbelül 30 darab rolónk lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre