Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémsajtos rakott tészta friss zöldségekkel 

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, brokkoli, karfiol, zeller, póré, paprika stb.)
  • 30 dkg szarvacska tészta
  • 25 dkg krémsajt
  • 3 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1. Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük a szükség szerint tisztított, hámozott, apróra vágott zöldségeket. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, lobogó sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük.
    2. A krémsajtot kikavarjuk a három egész tojással, a zúzott fokhagymával, az összemorzsolt bazsalikommal, a finomra vágott petrezselyem zöldjével, pici sóval, végül belevegyítjük a kissé lehűlt, lecsöpögtetett zöldségeket is. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
    3. Vastagon kivajazunk egy tepsit, belesimítjuk a keveréket. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot, és rámorzsoljuk a maradék vajat, és 180 fokos sütőben bő fél óra alatt megsütjük.

    14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

    15 HÚSMENTES TÉSZTA, AMI NEM CSAK A VEGÁK KEDVENCE >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék íze.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Krémsajtos rakott tészta friss zöldségekkel  recept?


Magazin