Krémsajtos göngyölt pulykamell

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 nagyobb szelet pulykamellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg krémsajt
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 8-12 szelet bacon
  • őrölt fehérbors
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykamellszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.

    A trappista sajtot lereszeljük, a hagymát karikákra, a sonkát apró kockára vágjuk. A krémsajtot összekeverjük a sonkával, a hagymával és a reszelt sajttal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.

    A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. Minden tekercset - mérettől függően - 2-3 szelet baconbe burkolunk. A göngyölegeket szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy jénaiba tesszük.

    Kevés vizet aláöntve előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük. Fél óra után kibontjuk a csomagok tetejét, és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.

    Zöldséges rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin