Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémsajtos-füstölt húsos kiflik

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg füstölt comb
  • 20 dkg tömlős krém sajt
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • só /ha szükséges/
  • A tészta kenéséhez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát és a füstölt húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, majd rátesszük a füstölt húst és átsütjük. Leszűrjük a zsírját. A füstölt húst elkeverjük a krémsajttal, ízesítjük borssal és sóval.

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. Mindegyik tésztakorongra teszünk a töltelékből, a szélét megkenjük felvert tojással, összehajtjuk és összenyomkodjuk a hajtásnál. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a hajtással felfelé, és 15-20 percet pihentetjük, majd megkenjük felvert egész tojással.

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss