Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémsajtos és tejfölös töltött tojás

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • fél piros húsú paprika
  • 8 szardella (konzerv)
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd teljesen kihűtjük, meghámozzuk, kettévágjuk, sárgájukat óvatosan kiemeljük.

    A tojássárgákat 2 részre osztjuk, az egyik felét kikeverjük a krémsajttal és a pirospaprikával, borssal ízesítjük. A másik adagot összedolgozzuk a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük.

    A kétféle masszát visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Szépen mutat, ha csillagcsőrös habzsákba szedjük, és ebből nyomjuk ki.

    A díszítéshez a paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A szardellát lecsepegtetjük. Felváltva díszítjük velük a tojásokat.

    A tojássárgákat ízesíthetjük sűrített paradicsommal, apróra vágott zöldfűszerekkel, ledarált lazaccal, sonkával is.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin