Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd teljesen kihűtjük, meghámozzuk, kettévágjuk, sárgájukat óvatosan kiemeljük.
A tojássárgákat 2 részre osztjuk, az egyik felét kikeverjük a krémsajttal és a pirospaprikával, borssal ízesítjük. A másik adagot összedolgozzuk a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük.
A kétféle masszát visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Szépen mutat, ha csillagcsőrös habzsákba szedjük, és ebből nyomjuk ki.
A díszítéshez a paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A szardellát lecsepegtetjük. Felváltva díszítjük velük a tojásokat.
A tojássárgákat ízesíthetjük sűrített paradicsommal, apróra vágott zöldfűszerekkel, ledarált lazaccal, sonkával is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre