Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémsajtos-erdeigyümölcsös csokoládékehely

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A csokikehelyhez:
  • 20 dkg 60-70%-os jobb minőségű étcsokoládé
  • A sajtkrémhez:
  • 24 dkg natúr krém sajt
  • 1/2 csésze porcukor
  • 1 csésze felvert habtejszín (lehet cukrozott növényi alapú is)
  • 1 rúd vanília vagy vanília-kivonat
  • A gyümölcskompóthoz:
  • 2,5 csésze fagyasztott erdei gyümölcs (ebből 1 csésze lehet földeper)
  • 1/4 csésze porcukor
  • 1 evőkanál lime-lé
  • málnapálinka

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládékelyhek készítéséhez a csokoládét törjük darabokra, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel. Szilikon muffinformákba merjünk 1-1 teáskanálnyit az olvasztott csokoládéból, majd óvatosan folyassuk körbe a falon, hogy mindenhol jól befedje. Ha kihűlt, helyezzük pár órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ahogy megdermedt, óvatosan fejtsük le a szilikon burkolatot, majd fordítsuk ki a formából a kelyhet. Felhasználásig hűtőben tartsuk.

A sajtkrémhez habverővel keverjük össze a porcukrot a sajtkrémmel és a vaníliarúd belsejéből kikapart péppel, majd az előzetesen habbá vert kb. 1 dl tejszínt óvatosan forgassuk bele a krémbe. Az így kapott krémet felhasználásig hűtőben tartsuk.

A kompóthoz egy edényben keverjük össze a fagyasztott erdei gyümölcsből 1 csészényit 1/4 csésze porcukorral és 1 evőkanál lime-lével. Közepes hőmérsékleten forraljuk, majd vegyük le a hőmérsékletet, és alkalmankénti keveréssel kb. 10 perc alatt főzzük sziruposra, közben próbáljuk meg villával egyneműsíteni. Ha szükséges, némi víz hozzáadásával pótolhatjuk a folyadékveszteséget. A végén adjunk hozzá málnapálinkát. Mikor elkészült, hűtsük le, majd keverjük hozzá a maradék erdei gyümölcsöt. Tálalásig tartsuk hűtőben.

Tálaláskor a csokikelyhekbe merjünk a krémsajtból, majd halmozzuk a kompótot a tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss