Elkészítés: Keverjük az olvasztott vajat a porcukorral jó habosra, majd keverjük hozzá az egész tojást, a citromlevet és a citrom reszelt héját.
Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük sűrű, sima masszává.
Egy 20 cm-es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, öntsük bele a masszát (én szilikonos formában sütöttem, így csak vékonyan kikentem vajjal). Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük a tésztát kb. 20 percig, tűpróbáig. Vegyük ki a sütőből, helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
A töltelékhez a vajat és a mascarponét keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vanília-aromát, majd keverjük simára.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.
A teljesen kihűlt tésztát tépkedjük apró darabokra egy nagyobb tálba, tegyünk hozzá néhány kanál krémet, és kezdjük el összegyúrni. A többi krémet apránként adjuk hozzá, hogy puha, gyurmaszerű masszát kapjunk (lehet, hogy nem kell majd hozzá az összes krém!!!).
Az összegyúrt masszából formázzunk golyókat, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjenek (akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk).
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, nyomjunk hozzá egy kevés ételfestéket, majd vízgőz fölött olvasszuk fel (az ételfestéket apránként adagoljuk hozzá, míg el nem érjük a kívánt színt). A hűtőből kivett golyókat ezután vonjuk be a csokoládéval, majd helyezzük sütőpapírra, és hagyjuk teljesen megszáradni.