Keress receptre vagy hozzávalóra

Krémmel töltött paprika

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 nagy húsos paprika
  • A körözötteshez:
  • 1 kis fej hagyma
  • 20 dkg juhtúró
  • 5 dkg margarin
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • A sajtkrémeshez:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg sajtkrém
  • fél piros húsú paprika
  • csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A piros húsú paprikát apró kockákra vágjuk.

    A körözötthöz a juhtúrót burgonyanyomón áttörjük, a hagymához adjuk. Beletesszük a margarint, a mustárt, a fűszereket, sót, borsot, és jól kikeverjük.

    A sajtkrémhez habosra keverjük a margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a krémsajtot, a paprikakockákat, őrölt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, összekeverjük.

    A paprikákat félbevágjuk vagy egészben hagyjuk. Kettőt körözöttel, kettőt sajtkrémmel töltünk meg, majd kb. 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen, és szépen tudjuk szeletelni.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin