Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes sajttorta

120 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • A sajtos tortaalaphoz:
  • 45 dkg krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 8 dkg tejföl
  • A piskótához:
  • 22 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 4 db tojás
  • 22,5 dkg cukor
  • 1,2 dl tej
  • 0,8 dl olaj
  • 1,5 tk vaníliaaroma
  • A pudingkrémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 11 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
  • A csokoládémázhoz:
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 tk vaj

Elkészítés

1.

A sajtos tortaalaphoz összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszát dupla réteg sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Kikapcsoljuk a sütőt, és bent hagyjuk a tésztát további 45 percig. Kivesszük a tortaalapot, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

2.

A piskótához összeforgatjuk a lisztet a sütőporral és a sóval. Ezután habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Simára keverjük a tejet az olajjal és a vaníliával, majd a lisztes keverékkel felváltva hozzáadjuk a tojásos keverékhez. 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig sütjük.

3.

A pudingkrémhez melegítsük meg a tejet a vaníliával. Keverjük össze a cukrot 2 db egész tojással és 4 db tojássárgájával, a pudingporral és 1 csipet sóval, majd adjunk hozzá 1 merőkanálnyi tejet. Közepes lángon sűrítsük be a keveréket, majd szitán szűrjük át, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4.

A piskótát keresztben félbe vágjuk, az alsó lapra illesztjük a vaníliás-sajtos alapot. Bevonjuk a pudingkrémmel, lefedjük a másik piskótalappal, majd néhány órára a hűtőbe tesszük. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, ráöntsük a felaprított csokoládéra. Állni hagyjuk 1 percig, majd simára keverjük. Hozzáforgatjuk a felkockázott hideg vajat, és simára keverjük. 

5.

A tortát rácsra tesszük, majd bevonjuk a csokoládémázzal.

A torta tölteléke nem túl sűrű pudingkrém, ezért szeletelés előtt érdemes pihentetni egy éjszakát, majd forralt vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeletelni

Ezek is érdekelhetnek