Krémes sajttorta

Hozzávalók

  • 20 szelethez:
  • A sajtos tortaalaphoz:
  • 45 dkg krémsajt
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 8 dkg tejföl
  • A piskótához:
  • 22 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 4 db tojás
  • 22,5 dkg cukor
  • 1,2 dl tej
  • 0,8 dl olaj
  • 1,5 tk vaníliaaroma
  • A pudingkrémhez:
  • 3,5 dl tej
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 11 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 3 dkg vaníliás pudingpor
  • A csokoládémázhoz:
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 tk vaj

Elkészítés

    1.

    A sajtos tortaalaphoz dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk a masszát dupla réteg sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába. Süssük 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent a tésztát további 45 percig. Vegyük ki a tortaalapot, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen.

    2.

    A piskótához forgassuk össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Keverjük habosra a tojásokat a cukorral. Keverjük simára a tejet az olajjal és a vaníliával, majd a lisztes keverékkel felváltva adjuk a tojásos keverékhez. Öntsük 22 cm átmérőjű tortaformába, és süssük 175 fokra előmelegített sütőben 25–30 percig.

    3.

    A pudingkrémhez melegítsük meg a tejet a vaníliával. Keverjük össze a cukrot 2 db egész tojással és 4 db tojássárgájával, a pudingporral és 1 csipet sóval, majd adjunk hozzá 1 merőkanálnyi tejet. Közepes lángon sűrítsük be a keveréket, majd szitán szűrjük át, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    4.

    A piskótát keresztben vágjuk félbe, az alsó lapra illesszük rá a vaníliás-sajtos alapot. Vonjuk be a pudingkrémmel, fedjük le a másik piskótalappal, majd tegyük a tortát néhány órára a hűtőbe.

    5.

    A mázhoz forraljuk fel a tejszínt, majd öntsük a felaprított csokoládéra. Hagyjuk állni 1 percig, majd keverjük simára. Forgassuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és keverjük simára.

    6.

    Tegyük a tortát rácsra, majd vonjuk be a csokoládémázzal.

A torta tölteléke nem túl sűrű pudingkrém, ezért szeletelés előtt érdemes pihentetni egy éjszakát, majd forralt vízbe mártott, vékony pengéjű késsel szeletelni
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Pintér Anikó 8 hónappal ezelőtt
Ez a krémes sajttorta csodálatosan finom lehet, kevesebb cukorral!!!!! Ha jól adtam össze, 48,5 dkg cukor van benne! Vajon miért kell még a fél dkg is? Nekem szörnyű ez a sok cukor. A legtöbb receptben ez van. Így nem egészséges és csak azt érezzük belőle, hogy rettentő édes.

Hasonló Receptek

Magazin