Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes répatorta

5/5
90 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A tortához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1,5 dl olaj
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • A krémhez:
  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a reszelt sárgarépát és a citrom reszelt héját.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd az egészet hozzáadjuk az előző keverékhez. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
  3. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét is.
  5. Amikor a torta kihűlt, kettévágjuk, megkenjük mascarpone felével, majd ráhelyezzük a tetejét, és az egészet bekenjük a maradék krémmel. Ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, puha tésztájú répatort. A mascarpone krémmel kihagyhatatlan. - Drkk

Ezek is érdekelhetnek

Friss