Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes répaleves

MME MME
2 4.6/5
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítése: Az összeaprított vöröshagymát megpirítom 5-6 dkg margarinon. Felengedem kb. 1,5 l vízzel, beleteszem az összekarikázott répát, 2 leveskockát, és puhára főzöm.

Kb. 1 maréknyi répakarikát félreteszek dísznek, a többit a lével együtt alaposan összeturmixolom.

A tejszínt összekeverem a liszttel, belekeverem a levesbe, borsozom, megszórom kb. jó késhegynyi szerecsendióval, ha kell sózom, és folytonos keverés mellett átforralom. Habverővel praktikus keverni, úgy egészen krémes lesz.

Tálaláskor levesbetétnek a megmaradt répakarikákat teszem bele, de finom bele főtt apró tészta is (pl. betűtészta, kiskagyló, stb.).

Megjegyzés

Jó étvágyat! Ja, pasasnak is lehet adni, ha megmagyarázzuk neki, hogy a répa és a szerecsendió párosítása növeli a férfiasság erejét. A jótanácsot is! :))) Fotót Mirrmurr küldött a recepthez, neki is köszönjük! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss