Elkészítése: Az összeaprított vöröshagymát megpirítom 5-6 dkg margarinon. Felengedem kb. 1,5 l vízzel, beleteszem az összekarikázott répát, 2 leveskockát, és puhára főzöm.
Kb. 1 maréknyi répakarikát félreteszek dísznek, a többit a lével együtt alaposan összeturmixolom.
A tejszínt összekeverem a liszttel, belekeverem a levesbe, borsozom, megszórom kb. jó késhegynyi szerecsendióval, ha kell sózom, és folytonos keverés mellett átforralom. Habverővel praktikus keverni, úgy egészen krémes lesz.
Tálaláskor levesbetétnek a megmaradt répakarikákat teszem bele, de finom bele főtt apró tészta is (pl. betűtészta, kiskagyló, stb.).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre