A fehér krémhez, a cukorral és vízzel szirupot főzünk, belekeverjük a tejport, jól összedolgozzuk és langyosra hűtjük. A vajat habosra keverjük, kanalanként adagolva hozzáadjuk a tejporos masszát, mellyel kissé összedolgozzuk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, ízesítjük a kókuszlikőrrel.
A barna krémhez karamellizáljuk a cukrot, felöntjük a vízzel, majd hagyjuk teljesen feloldódni. A kekszet hozzáadjuk, jól összedolgozzuk /likőrrel ízesítjük/.
A krémeket még langyosan rákenjük az ostyalapokra, 1 fehér, 1 barna, majd a harmadikkal lefedjük, kissé hagyjuk állni, hogy az ostyalap a meleg krém hatására puhuljon, majd szorosan feltekerjük, alufólia segítségével. Fóliába csomagolva, pár órát vagy egy éjszakát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Az esetleg megmaradó krémmel a tekercset kivülről is bevonhatjuk, vagy mini formákban hűtjük ki, díszítéshez, süti nyalókához felhasználhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre