A lisztet a vajjal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a 2 ek vízben elkevert tojás sárgájával összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Egy 28 cm-es tortaformát kikenünk vajjal. A tésztát kinyújtjuk, és a formába terítjük, úgy, hogy kb. 1 cm széle legyen körben. Megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk és 200°-on előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Ha már kicsit megbarnult, kivesszük és a felforrósított lekvárral megkenjük. A tej felét a tejszínnel felforraljuk, majd vaníliás cukorral, cukorral és sóval elkeverjük. A maradék hideg tejben elkeverjük a tojás sárgákat és a keményítőt, majd a forró, vaníliás tejhez adjuk, és éppen csak felforraljuk. A tésztára rákenjük a krémet, s amikor már kicsit kihűlt rászórjuk a meggyet és visszatoljuk a sütőbe. 180°-on 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, tálaláskor porcukorral megszórni.