Elkészítés: Linzertésztát készítek, kettéosztom, egyik felébe kakaóport teszek.
Kikent, lisztezett formában alulra a fehér linzertésztát teszem, megkenem lekvárral, erre jön a leforázott mák. A kakaós linzertésztából csíkokat sodrok, és a mákos töltelék tetejére rakosgatom. Előmelegített sütőben megsütöm.
A krémhez a 8 kanál lisztet a 8 dl tejjel és a 3 tojássárgával sűrűre főzöm. A 33 dkg vajat ugyanennyi porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral kikeverem, majd a kihűlt főzött krémmel jól kikavarom.
A megsült mákos linzerre teszem a főzött krémet, majd erre a habfixálóval felvert tejszint, kakaóporral megszórva tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre