Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes-mákos linzer

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A linzertésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojássárga
  • reszelt citrom héja
  • Valamint:
  • kakaópor
  • A krémhez:
  • 8 kanál liszt
  • 8 dl tej
  • 3 tojássárga
  • 33 dkg vaj
  • 33 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • Valamint:
  • darált mák
  • porcukor
  • tej
  • házi lekvár

Elkészítés

Elkészítés: Linzertésztát készítek, kettéosztom, egyik felébe kakaóport teszek.

Kikent, lisztezett formában alulra a fehér linzertésztát teszem, megkenem lekvárral, erre jön a leforázott mák. A kakaós linzertésztából csíkokat sodrok, és a mákos töltelék tetejére rakosgatom. Előmelegített sütőben megsütöm.

A krémhez a 8 kanál lisztet a 8 dl tejjel és a 3 tojássárgával sűrűre főzöm. A 33 dkg vajat ugyanennyi porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral kikeverem, majd a kihűlt főzött krémmel jól kikavarom.

A megsült mákos linzerre teszem a főzött krémet, majd erre a habfixálóval felvert tejszint, kakaóporral megszórva tálalom.

Megjegyzés

Hát isteni fincsi és laktató. Ja, és nagyon mutatós.
- hajduildikko

Ezek is érdekelhetnek

Friss