Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes madártej

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db tojásfehérje
  • 2 csipet só
  • 2 ek porcukor
  • 7 dl tej
  • 1 db vaníliarúd (egész)
  • 6 g liszt
  • 2 dkg vaj
  • 5 db tojás sárgája
  • 8-9 dkg kristálycukor

Elkészítés

    1. A tojáshabhoz a tojásfehérjéket elkezdjük elektromos habverővel felverni. Egy csipet sóval ízesítjük, majd amikor félig felvertük és kezd fehéredni, apránként hozzáadjuk a porcukrot. Fényes, kemény habot készítünk.
    2. Közben felforraljuk a tejet, egy csipet sót teszünk bele. A kemény habból egy kanállal nagyobb darabkákat szaggatunk a gőzölgő tejbe, majd oldalanként másfél-másfél percig gőzöljük. Ha elkészültünk, egy nagyobb lapos tányérra szedjük a "madárkákat'' és lefóliázva a hűtőbe rakjuk.
    3. Ha kigőzöltük az összes habot, leszűrjük a tejet és felöntjük annyi friss tejjel, hogy újra 7 dl legyen a fazekunkban. Hozzáadjuk a vaníliarudat és újra felforraljuk a tejet. A lisztet és a vajat egy edénybe összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a felforrt tejhez. Folyamatosan kevergetve tovább forraljuk, amíg kissé be nem sűrűsödik. Ezt követően levesszük a tűzhelyről, hogy kissé lehüljön a keverékünk.
    4. Közben a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral majd szép óvatosan a tejbe csurgatjk és lassú mozdulatokkal elkeverjük, majd felforraljuk az egészet. Miután felforrot levesszük a tűzről. Ha kihűlt rárakjuk a habot és hűtőszekrénybe tesszük 4 órára.

    MENNYEI DESSZERT 3 ÖSSZETEVŐBŐL: ÍGY KÉSZÜL A TÖKÉLETES MADÁRTEJ! >>>

    MADÁRTEJ, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin