Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes kocka cukor nélkül

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
  • A joghurtos piskótához:
  • 15 dkg fehér tönkölyliszt
  • 12 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős!)
  • 4 tojás
  • 1 kávéskanál vaníliamag vagy vanília-kivonat
  • 30 ml folyékony édesítő
  • Valamint:
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 dkg nyírfacukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához adjuk hozzá a nyírfacukrot, és keverjük fehéredésig. Öntsük bele az olajat és a joghurtot, alaposan keverjük el. Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Keverjük hozzá a tojássárgájához, végül óvatosan forgassuk bele a tojások habbá vert fehérjét. Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük.

Amikor a piskóta kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk félbe. Az egyik lapot tegyük vissza a tepsibe.

A vaníliás krémhez keverjük el a pudingporokat egy kevés tejjel és a 4 tojássárgával. Amikor már csomómentes, öntsük fel a többi tejjel, adjuk hozzá a folyékony édesítőt, szórjuk bele a vaníliát, és állandóan kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. Húzzuk le a tűzről, és több részletben forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjét. Tegyük vissza a tűzre, és főzzük még néhány percig. Ha már elkezd pöfékelni, akkor kész van. :-)

Simítsuk a krémet a piskótalapra, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Dermedhet egy egész éjszakát is, ráérnek reggel az utolsó simítások).

Végül a hideg(!) tejszínt verjük habbá a habfixálóval és a nyírfacukor porral. Kenjük el a vaníliás krém tetején. A másik piskótalapot vágjuk 24 egyenlő részre, és rakosgassuk ki vele a süti tetejét. Még néhány óra dermedés a hűtőben, és lehet szeletelni. :-)

Ezek is érdekelhetnek

Friss