A vajat a cukrokkal és a tojásokkal habosra keverjük. Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd a tojásos keverékhez szitáljuk. A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
A formában hagyjuk kissé kihűlni, majd kiborítjuk. A túrót a kétféle cukorral simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a túróval. A tortalapot a megkenjük a lekvárral, majd a túrókrémmel.
A kivit meghámozzuk, felszeleteljük, majd elrendezzük a tortán. Végül a kész tortát 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre