A vajat felforrósítjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta.
A megtisztított, felkockázott burgonyát hozzáadjuk, és néhány percig együtt pároljuk. A megtisztított, apró rózsákra bontott karfiolt hozzáforgatjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A babérlevelet beletesszük, ráreszelünk kevés szerecsendiót, lefedjük, majd 5 percig pároljuk.
Az alaplével felöntjük, felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük, vagy addig, míg a karfiol meg nem puhul.
A babérlevelet eltávolítjuk, a karfiol negyedrészét félretesszük, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
A félretett karfiolrózsákat visszatesszük bele, kevés szerecsendiót ráreszelünk, és azonnal tálaljuk.