Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes karfiolleves

Hozzávalók

  • 3 dkg vaj
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg burgonya
  • 50 dkg karfiol
  • 1 db babérlevél
  • 1 l húsleves-alaplé
  • 1 dl tejszín
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés

    1.

    A vajat felforrósítjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta. A megtisztított, felkockázott burgonyát hozzáadjuk, és néhány percig együtt pároljuk. A megtisztított, apró rózsákra bontott karfiolt hozzáforgatjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A babérlevelet beletesszük, ráreszelünk kevés szerecsendiót, lefedjük, majd 5 percig pároljuk.

    2.

    Az alaplével felöntjük, felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük, vagy addig, míg a karfiol meg nem puhul.

    3.

    A babérlevelet eltávolítjuk, a karfiol negyedrészét félretesszük, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. A félretett karfiolrózsákat visszatesszük bele, kevés szerecsendiót ráreszelünk, és azonnal tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin