Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes karfiolleves

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, és a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk rajta.
  2. A megtisztított, felkockázott burgonyát hozzáadjuk, és néhány percig együtt pároljuk. A megtisztított, apró rózsákra bontott karfiolt hozzáforgatjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A babérlevelet beletesszük, ráreszelünk kevés szerecsendiót, lefedjük, majd 5 percig pároljuk.
  3. Az alaplével felöntjük, felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük, vagy addig, míg a karfiol meg nem puhul.
  4. A babérlevelet eltávolítjuk, a karfiol negyedrészét félretesszük, majd botmixerrel pürésítjük a levest. Felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
  5. A félretett karfiolrózsákat visszatesszük bele, kevés szerecsendiót ráreszelünk, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss