Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes kakaótorta gyümölcsökkel

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 7,5 dkg liszt
  • 7,5 dkg étkezési keményítő
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 3 tk sütőpor
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 db narancs
  • A díszítéshez:
  • meggy
  • nektarin
  • friss virágok

Elkészítés

    1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük, 4-5 ek hideg vízzel és a cukorral. Egyenként keverjük a habhoz a tojássárgájákat is. A lisztet, a keményítőt, valamint a kakaót és a sütőport elvegyítjük egymással. Összedolgozzuk a tojásos és a lisztes keveréket. A tésztamasszát sütőpapírral bélelt, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk. Süssük a tésztát a 175 fokra előmelegített sütő középső részében, 30-35 percig.
    2. Ha kihűlt, eltávolítjuk a tortaformát és a sütőpapírt, ezután keresztben három egyforma részre vágjuk a tésztalapot.
    3. A krémhez a csokit felaprítjuk, majd vízgőz fölött megolvasztjuk. Hagyjuk kissé kihűlni. Habosra keverjük a mascarponét a megmosott narancs lereszelt héjával, és néhány csepp kifacsart narancslével. Ezután beleforgatjuk az olvasztott csokit. Mindhárom tortalapot megkenjük a krémmel, majd összeillesztjük őket, és hűtőbe tesszük néhány órára. Végül nektarinszeletekkel, meggyszemekkel és néhány friss virággal díszítjük.

      CSOKITORTÁK ARZENÁLJA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin