Krémes-édes madártej szelet

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • Fedő részhez:
  • 400 ml habtejszín (dobozos)
  • 2 csomag habfixáló
  • Díszítéshez:
  • csokidara

Elkészítés

    1. A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát négyzet alakú, közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.
    2. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
    3. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. A kihűlt piskótalapra rákenjük a kihűlt vanília krémet.
    4. A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és robotgéppel kemény habbá verjük, majd ezt ráhalmozzuk a vaníliakrém tetejére. A süteményt csokidarával díszítjük.

Megjegyzés

A három éves kisfiam imádja a tejszínhabos süteményeket, így ez a pillekönnyű finomság az egyik kedvence.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin