Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes csokihab

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 db tojás
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

    1.

    A csokoládét darabokra törjük, és 2 evőkanál vízzel együtt tálba tesszük. Forró vízfürdőbe állítjuk, majd kevergetve felolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, levesszük a tűzről a csokoládét, és hozzáforgatjuk a sárgájákat, és alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket lágy habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük.

    2.

    A tojáshab harmadrészét laza mozdulatokkal a csokis keverékhez forgatjuk.

    3.

    Végül óvatosan a többi habbal is összedolgozzuk. Poharakba, tálkákba vagy csészékbe kanalazzuk, és néhány órára a hűtőbe tesszük. 

    Még több csokis finomság >>> 

    POHÁRDESSZERTEK >>> 

Megjegyzés

Jól illik hozzá a mentával ízesített friss tejszínhab, a vaníliafagylalt, illetve néhány bogyós gyümölcs, például az eper és a málna is.

MME
Próbáljuk ki tej- vagy fehér csokoládéval is! Gazdagítsuk a krémet néhány csepp vaníliaaromával.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin