Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes cseresznyés sütemény

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 ek víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg cseresznye (magozott)
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)
  • 1 csomag habfix
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín (cukrászhab)

Elkészítés

    1. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel fehéredésik keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a vizet.
    2. Kivajazott, kilisztezett 20x36 cm-es tepsibe öntjük először a sárga tésztát, majd erre rásimítjuk a kakaósat. A cseresznyét eloszlatjuk a tészta tetején, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
    3. A tejből, a cukorból és a pudingporból szokásos módon pudingot főzünk. Hűlni hagyjuk, és belekeverjük a vaníliás cukrot. A tejszínt a habfixel együtt robotgéppel kemény habbá verjük, és a kihűlt pudinghoz keverjük.
    4. A kihűlt tészta tetejére egyenletesen rákenjük a krémet. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos olvasztott csokit a kemény habhoz öntjük. Összekeverjük, majd egyenletesen rákenjük a pudingos krémre. Hűtőbe tesszük, és tálalás előtt egyforma kockákra vágjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin