Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes citrompite

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 12, dkg liszt
  • 6 dkg margarin
  • 3 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 db citrom héja és leve
  • 12 dkg margarin

Elkészítés

    1. Az omlós tésztához a lisztet, a margarint és a porcukrot összemorzsoljuk. A tojást felverjük és hozzáadjuk a tésztához. Folpackba csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
    2. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, ráhelyezzük a sütőpapírt, rászórjuk a száraz babot és vakon megsütjük.
    3. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk a sütőpapírral a babot és újabb pár percig sütjük.
    4. A krémhez forró vízfürdő felett a tojásos masszát, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni és beleolvasztjuk margarint, majd beleöntjük a formába és egy órán át hűtjük.

    Videó! Így készítheted el a krémes citrompitét! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin