Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes céklás rizottó

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg cékla
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 30 dkg rizs
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl zöldségleves alaplé
  • 1 dl céklalé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    1. A céklát megmossuk és sós vízben héjastól puhára főzzük.
    2. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet hozzáöntünk. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzáöntünk, addig adagoljuk így az alaplevet, amíg el nem fogy. 
    3. Amikor elfogyott az alaplé folyamatosan adagolva hozzáadjuk a céklalevet is a rizshez. Megvárjuk míg magába szívja, majd sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat. 
    4. A megfőtt céklát meghámozzuk és kockára vágjuk. Kevés olajon serpenyőben megpiríjuk és a rizottóba keverjük, vagy a tetejét megszórva tálaljuk.

    7 OK, HOGY MIÉRT EGYÉL MINÉL TÖBB CÉKLÁT>>> 

    SZEZÁMMAGOS PULYKAMELL KECSKESAJTOS SÜLT CÉKLÁVAL>>> 

    NARANCSOS CÉKLAKRÉMLEVES>>> 

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin