Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krémes céklás rizottó

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát megmossuk és sós vízben héjastól puhára főzzük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a fehér borral, majd amikor a bor elpárolgott, 2 merőkanál alaplevet hozzáöntünk. Folyamatosan kevergetjük, amikor a rizs magába szívta a levet, újból hozzáöntünk, addig adagoljuk így az alaplevet, amíg el nem fogy. 
  3. Amikor elfogyott az alaplé folyamatosan adagolva hozzáadjuk a céklalevet is a rizshez. Megvárjuk míg magába szívja, majd sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a vajat. 
  4. A megfőtt céklát meghámozzuk és kockára vágjuk. Kevés olajon serpenyőben megpiríjuk és a rizottóba keverjük, vagy a tetejét megszórva tálaljuk.

7 OK, HOGY MIÉRT EGYÉL MINÉL TÖBB CÉKLÁT>>> 

SZEZÁMMAGOS PULYKAMELL KECSKESAJTOS SÜLT CÉKLÁVAL>>> 

NARANCSOS CÉKLAKRÉMLEVES>>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss