A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és a lisztet.
A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű, négyzet alakú tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket. A főzős pudingot elkészítjük a csomagoláson található utasítás szerint.
A töltelékhez a reszelt almát lecsöpögtetjük, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük.
A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik fél piskótára rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát. Végezetül a sütemény tetejére kenjük a vaníliakrémet. A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd tégla alakra szeletelve kínáljuk.