Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Krémes-almás sütemény

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek kristály cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma (reszelt édes)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk fahéj (elhagyható)
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

Elkészítés

    1. A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és a lisztet.
    2. A jól eldolgozott masszát nagyobb méretű, négyzet alakú tepsibe öntjük és 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
    3. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet és a tölteléket. A főzős pudingot elkészítjük a csomagoláson található utasítás szerint. 
    4. A töltelékhez a reszelt almát lecsöpögtetjük, majd a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük.
    5. A kihűlt piskótát félbe vágjuk. Az egyik fél piskótára rákenjük az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a másik fél piskótát. Végezetül a sütemény tetejére kenjük a vaníliakrémet. A süteményt hagyjuk egy kicsit összeérni, majd tégla alakra szeletelve kínáljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin