Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kraupatze

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához :
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 60 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 db tojás
  • Az összeállításhoz:
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg oldalas
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • kevés olaj
  • fél pohár víz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összedolgozzuk, és fél
órát állni hagyjuk letakarva.

Egy nagyobb (kb. 5 literes) lábos aljára néhány evőkanál étolajat öntünk. Ezen elegyengetjük a savanyú káposzta felét (30 dkg), amit előzőleg átmostunk, kinyomkodtunk.

A következő réteg a kelt tészta fele lesz, mégpedig úgy, hogy a tésztát gyúrólapon kb. ujjnyi vastagra
kinyújtjuk, majd közepes fánkszaggatóval karikákat
szaggatunk belőle. Ezeket a karikákat helyezzük a lábosba a káposzta tetejére.

Ezután kerül rá a hús. Az oldalast úgy vágjuk fel, hogy minden szeletbe csak egy csont kerüljön (egy kicsit meg is sózzuk), a füstölt kolbászt pedig 4-5
cm-es darabokra vágjuk.

Ezek után következik a többi tészta, szintén karikára kiszaggatva, majd a tetejére a maradék savanyú káposzta.

Ha kész, a végén öntsünk a tetejére fél pohár vizet. A legjobb, ha vastag fenekű lábost tudunk használni. Az összeállítás után a Kraupatzet feltesszük főni a
tűzhely legkisebb lángjára úgy, hogy elosztót is teszünk alá. Fedő mindenképpen kell a tetejére, hogy a tészta a ráöntött vízből keletkező gőzben
megfőhessen. Körülbelül 70-80 perc alatt készül el, de érdemes tűpróbát is végezni.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek