Kráter szelet

default user icon
39 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás sárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 tojás habja
  • A krémhez:
  • 9 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 5 evőkanál cukor
  • A mázhoz:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A krémhez 9 dl tejjel és 5 kanál cukorral 2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk, kihűtjük. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A kihűlt krémet a tészta tetejére kanalazzuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. A máz hozzávalóit alaposan kikeverjük, és a megsült tészta tetejére öntjük, és néhány percre visszatesszük a sütőbe.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Paprika Ágnes 2 évvel ezelőtt
Mi is nagyon szeretjük ezt a sütit! Nekem általában két adagot kell sütnőm annyira szeretjük :-)! Sokszor csináltam úgy, hogy \"barna\" tészta vaníliás pudinggal, vagy \"sárga\" tészta és csokis puding verzióban!
4 évvel ezelőtt
Nagyon finom süti. Olcsó, egyszerű, mutatós, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét. És a tejföl a tetején... :)
Seres Noémi 4 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nagyon finom sütemény! Egy tapasztalat: Rengeteg a két csomag puding! Egy is bőven elég. Nagyon sokszor elkészítettem már! Köszönöm a receptet!
Schlegl Agota 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom volt! Hamar elfogyott. Kedvenc lett a családban! :-)Köszönöm a receptet! Másikat már ki se próbálok! :-)
Gaál Adrienn 5 évvel ezelőtt
Nekem most sül. Iszonyat maceránssá tettem, mert csináltam vanilíás pudingot is meg puncs ízűt is, és vegyesen kanalaztam a tészta tetejére. Remélem, megérte a fáradtságot! :)
Hokné Mészáros Edina 5 évvel ezelőtt
Nagyon jól sikerül mindig szuper recept!Én előző nap megcsinálom a pudingot, mostanában puncsosat így nagyon finom!!
Ildikó 5 évvel ezelőtt
Még véletlen se hagyjátok ki az édes tejfölt a tetejéről, az a legfinomabb az egészben! És a pudingot tényleg érdemes rendesen, keményre hűteni, még inkább jó előre elkészíteni, mert egyszer sajnos én is türelmetlen voltam, és így nem lett olyan guszta, mint máskor.
Szabó Kövesdi Anita 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom a tejföllel a tetején!!!!
Sujtó Mariann 6 évvel ezelőtt
Én már sokszor megsütöttem ezt a süteményt, nagyon jó recept. Már sokan elkérték a receptet tőlem, ma is két személynek viszem! Nagyon szeretjük, névnapra, ballagásra sőt a hétvégén lakodalomba is sütöttem ezt, mert ezt kérték!
Bikali Aliz 6 évvel ezelőtt
Mi is imádjuk ezt a sütit, csak néhány apróságban térek el a recepttől. Például én még melegen rákanalazom a pudingot, ezért amikor a sütőbe teszem 10 percig forró sütőben sütöm, és csak utána halkítom le. Ja és kisülés után nem tolom vissza a mázzal, hanem ha kihűlt 3-4 órára a hűtőbe teszem. Így is nagyon finom. Mindenki szereti! :)

Hasonló Receptek