Kráter szelet IV.

default user icon
6 4.7/5
Kráter szelet

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 1 nagy pohár 20%-os tejföl
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzünk, majd gyakran kevergetve megvárjuk, míg kihűl.

    A tésztához az 5 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag
    vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól kikeverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat és 25 dkg lisztet (amibe előzőleg belekevertük a 2 evőkanál kakaót és az 1 csomag sütőport) Ehhez lassan hozzákeverjük az 5 tojás keményre felvert habját. Tepsibe tesszük, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliapudingot. Kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Ha megsült, akkor a nagy pohár 20 %-os tejfölbe belekeverünk 3
    evőkanál porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük. Pár percre még
    visszatoljuk a sütőbe.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Palik Kinga 2 évvel ezelőtt
Puncspudinggal is nagyon finom!
Bakos Bence 5 évvel ezelőtt
Mekkora tepsiben kell kisütni???
Szabados Melanie 5 évvel ezelőtt
Húú, nagyon finom volt. Kicsit változtattam, mert mi nem nagyon szeretjük a vaníliás pudingot. Eper pudingot vettem, és már bekevert eper szörpben főztem meg.Isteni lett!!!
Tóth Mónika 6 évvel ezelőtt
A családunknak és a vendégeinknek is nagyon tetszett a recept! Én személy szerint nem vagyok nagyon édes szájú, de ezt a sütit én is imádom. A tejföl a tetején pedig kihagyhatatlan. Azóta is sütjük, és nyomtatjuk a receptet a vendégeknek! Köszi!
gyeszi 7 évvel ezelőtt
Nekem nagyon tetszik ez a süti, de lenne egy kérdésem: A tejfölös máz a tetején kellően megszilárdul? Nem folyik szét?
Galambos Anna 7 évvel ezelőtt
Tejföl helyett, ha esetleg van maradék 4-5 tojásfehérjénk a mélyhűtőben, verjük jó keményre, közben keverjünk bele 4-5 evőkanál cukrot, 1 cs. vaniliás cukrot vagy 1 evőkanál kanál vanilia aromát és az elkészült habot kenjük a kisült, meleg tészta tetejére, toljuk vissza a sütőbe és gyenge lángon szárítsuk meg a hab tetejét (olyan lesz, mint a néger kocka)

Hasonló Receptek

Magazin