Elkészítés: Legelőször megfőzöm 9 dl tejből a pudingot - ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítve, hagyom kihűlni. A 6 tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, hozzáadom sütőporral elkevert lisztet, a kakaót, s a keményre felvert tojások fehérjét óvatosan belekeverem. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm. A kihűlt pudingból vizes evőkanállal halmokat rakok a tésztára, szétosztva a tepsiben. Megsütöm. Közben a nagy pohár tejfölt összekeverem a 3-4 evőkanál cukorral, rákenem a forró tésztára, s még néhány percre visszarakom a sütőbe. Nagyon szép fényes, márványos lesz tőle. Hidegen szeletelem.
Ezt a süteményt a férjem hozta a recepttáramba. Őt kínálták vele, nagyon ízlett neki, s elkérte a receptet. Nagyon guszta, finom sütemény, mi az első adagnál nem bírtuk kivárni, hogy kihűljön...
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre